Huisdierenfotograaf Cyrille Deuzé

Mijn Stijl Fotografie is al jaren de grootste opleider in de Benelux op het gebied van dierenfotografie. Cyrille Deuzé, de fotograaf en docent van Mijn Stijl Fotografie, geeft cursussen in binnen en buitenland. Honderden cursisten per jaar volgen bij Cyrille een opleiding tot dierenfotograaf. Vanwege haar enthousiasme, liefde voor mens en dier en heldere, eenvoudige uitleg over ingewikkelde technische zaken, reizen mensen wekelijks uit heel Nederland en België af naar Rijen. Cyrille heeft als beroepsfotograaf met als specialisatie dierenfotografie, meer dan 8000 verschillende honden en katten gefotografeerd in binnen en buitenland. Ze deelt de geheimen van haar jarenlange succes met haar cursisten. Het is haar grote passie om mensen te helpen in hun ontwikkeling als (hobby)fotograaf. Ze heeft als doel: ‘Het plezier vergroten in het fotograferen van dieren, uitstekend beheersen de belichtingsdriehoek en mensen bijeen brengen met dezelfde passie, dieren & fotografie!’
Concertfotograaf
Bart Heemskerk

Elke artiest er als een rockster uit laten zien. Dat mag als een handelsmerk van één van de populairste concertfotografen van Nederland, Bart Heemskerk, worden gezien. Alle grote festivals in Nederland worden door de 30-jarige Amsterdammer van foto’s voorzien en hij is ook vaste fotograaf van grote Nederlandse acts als Kensington.

Sportfotograaf Pim Ras

Als jongetje van 8 jaar was ik al gefascineerd door sportfotografen als ik aan de hand van mijn vader naar het Feyenoordstadion liep. Mijn blikken waren meer gericht op die mannen met grote telelenzen achter het doel dan het eigenlijke voetbalspelletje. Het was al snel duidelijk dat ik ook sportfotograaf wilde worden. Na een kortstondige studie aan de School voor Fotografie belandde ik via een schoolgenoot bij Inter Football waar ik de foto's voor het programmablad van Ajax maakte. Het was me op 17 jarige leeftijd gelukt om tussen de grote fotografen op het voetbalveld terecht te komen. Dit was de eerste stap want een jaar later startte ik mijn carriere als beroepsfotograaf.

Straatfotograaf Ahmet Polat

Ahmet (Roosendaal, 1978) is een fotograaf met een succesvolle carriere, een perfect boegbeeld voor het vak fotografie. Afgelopen jaar is Ahmet de trotse drager geweest van de eretitel "Fotograaf des Vaderlands" FOTOWEEK )FOTODOK, Netherlands, 2015). Anderhalf jaar lang heeft Ahmet met verve de rol ingekleed als 'het gezicht van de Nederlandse fotografie'.


Polats foto's zijn altijd verrassend, vol leven en energie en balanceren op de rand van documentaire-, straat- en modefotografie. Via zijn werk gaat hij langlopende onderzoeken aan waarbij terugkerende thema's zijn; (collectieve) identiteit, de spanning tussen individu en collectief en de invloed van het verleden op het heden waarbij de mens altijd centraal staat.


Ahmet Polat weet met zijn commerciële en artistieke projecten een eigentijdse invulling aan het vak fotografie te geven en is daarmee een ambassadeur van het vak.


Buiten de titel "Fotograaf des Vaderlands" won hij al eerder de prestigieuze ICP infinity award in N.Y. 2005. Hij werkt o.a. voor French and Turkish Vogue, Harper's Bazaar, New York Times, VICE, Elle en De Correspondent.


Storytelling next level.Ahmet Polat, voormalig fotograaf des Vaderlands 2015-2016 zal aan de hand van eigen projecten dieper in gaan op storytelling. Of het nu straatfotografie, documentair of mode is Polat weet binnen elk gebied wel een verhaal te vinden en te vertellen. Hij deelt dit dan ook graag met de bezoekers tijdens de Canon experience 2018.

Bruidsfotograaf Ashvin Ghisyawan

Mijn naam is Ashvin Ghisyawan. Ik ben 35 jaar geleden in hartje Utrecht geboren. Ik hou van fotografie en voornamelijk pure momenten. Of het nou bruiloften zijn of dieren, ik vind alles fascinerend. Ik fotografeer al vanaf mijn 20e en in 2007 heb ik als bruidsfotograaf mijn eerste bruiloft gefotografeerd. Ik begon mezelf te profileren als fotograaf en zo ontstond TOTAALFOTOGRAFIE. Inmiddels heb ik naar schatting 450 bruiloften op mijn naam staan. Elk huwelijk is voor mij een uitdaging en ik fotografeer elke opdracht met hart en ziel. Ik vind het geweldig om foto’s te maken waar ik mensen blij mee kan maken.


Mooie locaties, sprekende emoties, adembenemende settings en het contact met mensen zorgen ervoor dat ik dit met passie en plezier doe. Ik fotografeer alles wat er om mij heen gebeurt. Ik leg mijn foto’s vast op een pure wijze waardoor ik ongedwongen en spontaan de details in beeld breng.Alle prachtige momenten, die het bruidspaar vaak door de drukte over het hoofd zien, leg ik vast. Ik heb maar één doel: om van elk bruiloft een WERELDSERIE te maken. TOTAALFOTOGRAFIE heeft inmiddels al diverse nationale en internationale awards gewonnen en behoren wij nu tot de top 10 beste trouwfotografen van Nederland.

Jurriaan Hoefsmit

Jurriaan Hoefsmit (1986) is opgegroeid in een fotografenfamilie. Sinds 2007 treedt hij in de voetsporen van zijn vader en opa als professioneel fotograaf. Geïnspireerd door meesters in de fotografie Henri Cartier Bresson, William Klein en Sam Haskins trok Jurriaan na zijn studie Grafische Vormgeving door Latijns Amerika op zoek naar lijnen, ruimte en de mens die zich daarin beweegt. Behalve grafische aspecten kenmerkt zijn stijl zich door scherpe timing en strakke uitsneden. Als professioneel fotograaf varieert zijn werk van bedrijfsreportages, portret- en reclamefotografie tot interieurfotografie. Regelmatig geeft Jurriaan workshops portret- en modefotografie zoals ook tijdens deze editie van de Canon Experience Days in de vorm van familieportretfotografie.

Architectuurfotograaf Luc Büthker

Al vanaf jonge leeftijd wilde Luc de wereld ontdekken. Met de camera van zijn vader op zak heeft hij honderden foto's gemaakt alvorens hij in 2015 voor de University of Applied Photography in Rotterdam slaagt.


Zijn liefde voor fotografie begon te groeien toen hij aan het studeren was.


De liefde en passie die hij heeft voor extreme sporten hebben hem over de hele wereld gebracht. Dat levert fenomenale beelden op; of het nu gaat om fotograferen van het Noorderlicht of schildpadden. Geen avontuur is hem te gek!Claire Droppert

Claire Droppert is een Rotterdamse fotografe, ook welbekend als Claireonline op Instagram met bijna 300k volgers. Claire laat zich inspireren door haar reizen, desolate landschappen en unieke bestemmingen over de hele wereld. Haar werk kenmerkt zich in het algemeen door de combinatie van eenvoud en poëtische stiltes, zoals in haar ‘Silence’ series, waarmee ze internationale bekendheid verwierf. Het balanceert op de snede van simpliciteit en minimalisme. Met diverse bewerkingstechnieken zorgt ze ervoor dat die kenmerken elkaar versterken.  


Claire heeft geëxposeerd in New York, Brussel, Rotterdam, Amsterdam en Arnhem. Onder andere Discovery Magazine, HP de Tijd, Algemeen Dagblad, The Huffington Post en ABC news hebben artikelen gewijd aan haar werk, naast nog vele andere nationale en internationale kunst-, design- en nieuwswebsites.

Jan Dirk van der Burg - Fotograaf des Vaderlands 2018 

Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert en filmt. Ook maakt hij boeken en is naast Twitterbiograaf ook de landelijke autoriteit op het gebied van Olifantenpaadjes.


Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), een optimistische aanklacht tegen een landschappelijke misstand en een ode aan de kortste weg van A naar B.


Daarnaast bundelt hij de mooiste twitteraccounts van Nederland tot autobiografische bloemlezingen in de lopende serie Tweetbundels. Sinds hij in 2004 afstudeerde met een serie over Kantoorcultuur belandde hij in een fotografische niche van inspraakavonden, vergaderingen en cursussen. De wereld onder het systeemplafond.Ronald Brakel

Als jongen van 14 jaar had Ronald Brakel zijn eigen doka gebouwd op de zolder van zijn oma. Uren kon hij zich vermaken in de lichtdichte ruimte. Op school beoefende hij zijn hobby verder en sloot zich aan bij een speciale fotoclub. Het fotograferen en zelf ontwikkelen van foto’s zat dus al van jongs af aan in zijn bloed.


Kenmerkend voor Ronald is zijn empathisch vermogen, creativiteit, enthousiasme en zijn vakkennis over licht en compositie. Deze krachten uit zich in zijn verschillende specialismes: (bedrijfs)portretten, stillevens en interieurs.
Canon Nederland N.V. | Copyright © 2018